EVU tuo kiekkotähtiä Myyrmäkeen 50-vuotisjuhlaotteluun

JULAA JA JULKKIKSIA

EVUn nuoria lupauksia 70-luvulla

 

JÄÄKIEKKOSEURA Etelä-Vantaan Urheilijat juhlii kuluvalla kaudella 50-vuotista taivaltaan. EVU tunnetaan yhtenä Suomen ja koko maailman parhaista kasvattajaseuroista, mikäli mittarina käytetään EVUsta huippuliigoihin, kuten NHL:ään nousseiden pelaajien määrää.

EVUn juhlallisuudet näkyvät ensimmäisen kerran EVU50v-jääriehassa 1. helmikuuta Martinlaakson tekojäällä. Ohjelmassa on muun muassa EVU12-joukkueen pelit Jokereita ja Kurraa vastaan, avointa luiste- lua ja 9–15-vuotiaille EVU Hoki -harrastekiekon avoin harjoitus.

KEVÄÄN KIEKKOKLIIMAKSINA EVUn joukkue kohtaa hyväntekeväisyysottelussa Pietarinkadun Oilersin. EVU-päivänä 16.5.2020 kello 13.00 on mahdollisuus nähdä Myyrmäen jäähallissa entisiä ja nykyisiä ammattikiekkoilijoita.

EVUn valmennuspäällikkö KARI KARVINEN lupaa joukkueiden nimilistojen olevan vakuuttavia. Kokoonpanot eivät ole vielä julkisia, mutta tuttuja pelaajia on luvassa niin nuorille kuin vanhemmillekin jääkiekon seuraajille. ”Aika kova nippu tulee”, toteaa toiminnanjohtaja MIIA MUROLE. Tarkempaa infoa saadaan alkukeväästä.

EVUn joukkuetta on Karvisen kanssa kasaamassa Raju-Erkkinä tunnettu ERKKI RAJAMÄKI. EVUn kasvatti pelasi jääkiekon SM-liigassa 2000–2013 HIFK:ssa, HPK:ssa, Bluesissa ja Ilveksessä. Tähän väliin mahtui puolentoista kauden jakso Pohjois-Amerikassa, AHL:ssä.

Pietarinkadun Oilersin kokoonpanosta vastaa JANNE KIEMA. Jääkiekon ystävät tietävät, että Pietarinkadun Oilers saa hyväntekeväisyysotteluihin aina mukaansa tunnettuja kiekkoilijoita sekä jääkiekkoa pelanneita julkkiksia.

“Ottelun pääsylipputulot lahjoitetaan lasten ja nuorten harrastamisen hyväksi, sosiaalisin perustein, pääpaino EVUn kiekkoi- lijoille”, Murole kertoo. EVU haluaa tarjota kaikille lapsille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa ja on siinä jo hienosti onnistunutkin. Esimerkkinä on EVU Hoki-harrastekiekko 9–15-vuotiaille, johon osallistuu tällä hetkellä jo lähes 60 lasta.

”Tavoitteena on saada kummitoiminnan tavoin yrityksiä tukemaan joukkueita, jotta jokainen EVUn junioripelaaja pääsisi otteluun”, Karvinen toteaa. ”Tapahtuman yhteyteen järjestetään huutokauppa, jonka tuotelistat tulevat EVUn nettisivuille lähempänä tapahtumaa. Kaikki tapahtumaan osallistuneet yritykset esitellään pelin lomassa”, Murole lisää.

ILTA HUIPENTUU Etelä-Vantaan Urheilijat ry:n juhlagaalaan ravintola Wandasissa. Samana iltana ravintolassa voi seurata jääkiekon MM-kisojen Venäjä–Suomi-ottelua. Edellisenä päivänä 15.5. on Vantaan päivä. ”Juhlistetaan samalla 50-vuotista seuraa. Teemana on paikallisen harrastamisen tukeminen”, Murole päättää ja toivottaa kaikki mukaan tekemään hyvää.

MYYRMÄEN ja EVUn syntyhistoriat kulkevat käsi kädessä. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan Myyrmäkeen elokuussa 1969 ja EVU perustettiin melkein samaan hengenvetoon yleisseuraksi kuukautta myöhemmin. Myyrmäki oli tuossa vaiheessa yhtenäistä rakennustyömaata, jota kutsuttiin suunnitteluvaiheessa Etelä-Vantaaksi.

Uuteen kaupunginosaan tarvittiin urheiluseura, jonka avulla hoidetaan nopeasti kasvavan maalaiskunnan uusien asukkaiden liikunta- ja urheilutoimintaa. Siitä EVUn tarina alkoi. Kaupunginosan nimeksi tuli lopulta Myyrmäki mutta siinä kohtaa EVU oli tullut jo niin tutuksi, joten seuran nimeä ei lähdetty enää muuttamaan. EVUn historiasta voi lukea Kari Kallion kirjoittamasta EVUn 40-vuotistarinasta ”Pojat pois pahan- teosta”.