Lista

1. Moni on odottanut kieli pitkällä, milloin Myyrmäen uuden keskustan rakentaminen käynnistyy. Iskospolun puolelle nousevan HOAS:n opiskelija-asuntojen rakentamisen pitäisi käynnistyä marraskuussa. Hartelalla taas on parhaillaan käynnissä esiennakkomarkkinointi Paalutorin reunaan jopa 16 kerroksen korkeuteen nousevista omistusasunnoista.

2. Sen sijaan Jönsaksentien varren suunnittelukilpailu vedettiin pois kaupunkisuunnittelulautakunnan syyskuun listalta. Jännityksellä odotamme, palaako kilpailu lokakuun kokouksen listalle.

3. Metropoliasta kuuluu jos ei kummia, niin vatsan murinaa. Uusi liki 4 000 opiskelijan kampus avasi syyslukukauden alussa, mutta ruokalan mitoitusta ei ole nostettu aikaisemmasta 1 500 opiskelijasta. Myrtsin lounaspaikoilla on nyt erinomainen tilaus laajentaa tarjontaansa opiskelijoille.

4. Pelikauppa Oh My Game muuttaa Myyrmannin kolmannesta kerroksesta uusiin, isompiin tiloihin uimahallia vastapäätä osoitteeseen Myyrmäentie 4. Pelaajille on luvassa ilmainen kahvi tai tee.

5. Myyr York Timesin toimitukseen tuli kirje, joka piti sisällään valokuvia Jokiuomanpuistosta tuoreiden lukiolaisten nasujaisten jälkeen. Useammaltakin nuorelta lukiolaiselta oli jäänyt kengät sekä muita vaatekappaleita puistoon. Roskaaminen ei koske pelkästään lukiolaisia. Voisimme kaikki kiinnittää enemmän huomiota ympäristön siisteyteen.

6. Coworking Myyr York on tarjonnut jo toista vuotta edullisesti yhteisöllistä työtilaa etätyöntekijöille, startupeille ja vastaaville. Mikäli kuitenkin kaipaat omaa työhuonetta, Colosseumin viidenteen kerrokseen ollaan avaamassa toimistohotelli. Tila tulee epäilemättä tarpeeseen, sillä M1 Busines Centerin talo Myyrmäentie 2:ssa puretaan vuodenvaihteen jälkeen.

7. Jalkapallohallin kirppis on suosittu ja järjestäjilleen joskus jopa tuottoisa. Viimeksi kirppistä ovat pyörittäneet Atlas Vantaa sekä PK-35 Vantaa. Nyt toiminta uhkaa kuitenkin tyrehtyä, kun kaupunki on nostamassa hallivuokria. Esimerkiksi Uuden Suomen vanhasta painotalosta Kaivokselasta tai Colosseumin C-talosta voisi löytyä riittävän iso korvaava tila.

8. Monitaitaja muusikko, kuvataiteilija Tommi Salmelainen on pitkin kesää esitellyt muusikoista ja näyttelijöistä tekemiään tauluja Facebookissa. Kokoelma spray-akryylimaali-hiekka -tekniikalla tehtyjä teoksia on loppuvuoden nähtävillä ravintola Kotossa, joka muuten on tästä syksystä lähtien avoinna à la carte -asiakkaille myös iltaisin.